تاریخچه پاوربانک
تاریخچه پاوربانک به سال 2001 بر می گردد. در ادامه نحوه پیدایش و تکامل این فناوری را بررسی خواهیم کرد.
اولین گوشیهایی که به بازار آمدند بسیار بزرگ و حجیم بودند. اما باطری آنها 800 میلی آمپر بود و حجم بزرگ آنها به خاطر قطعات آنها بود نه باتری.
چون تکنولوژی موبایل بسیار نوپا بود. ولی با این حال به خاطر اینکه قابلیت های چندانی نداشتند تا ده روز نیز، نیاز کاربر را پاسخگو بودند.
نهایتا فقط بازی معروف مار بود که ان هم تاثیر چندانی بر مصرف باطری نداشت. چون نه از صفحه نمایش رنگی خبری بود و نه از دوربین یا اینترنت.
پیشرفت تکنولوژی موبایل و نیاز به باتری با ظرفیت بالاتر در تاریخچه پاوربانک
به مرور زمان تکنولوژی موبایل پیشرفت کرد. قطعات روز به روز کوچک تر و به امکانات آنها افزوده میشد. مثل گوشیهای سونی اریکسون که دوربین های پنج مگاپیکسلی داشتند و با سیستم عامل جاوا کار میکردند.
یا مانند برند محبوب نوکیا که با سیستم عامل سیمبین روانهی بازار شده بود. اما در نهایت امکانات آنها نیز به اجرای بازی های ساده و پخش موزیک محدود شده بود.
نیاز به پاور بانک از زمانی احساس شد که گوشی های tv راهی بازار شدند. گوشیهایی که قابلیت نمایش شبکههای تلوزیونی را دارا بودند. به همراه پنج بلنگو بسیار قوی که باطری زیادی مصرف می کردند.
اما مشکلی که بسیاری از کاربران را آزار می داد وجود انواع شارژر مختص به خود آن گوشی بود. که درگاه های مخصوص و متعددی داشتند.
و هر زمان باطری گوشی به اتمام می رسید کاربر گوشی به دست به دنبال شارژر همان مدل گوشی بود تا بتواند گوشی خود را در طول روز شارژ نماید. کم کم تاریخچه پاوربانک شکل گرفت.
اولین شارژر همراه با دو باتری در تاریخچه پاوربانک
دانشمندان کم کم به فکر راه حلی برای حل این مشکل بودند. در اولین گام شارژ هایی تولید کردند که می توانست انواع باتری را شارژ نماید ولی برای اینکار کاربر می بایست اقدام به تهیهی یک باطری جداگانه مینمود. و سپس گوشی خود را خاموش کرده و باطری را تعویض و آن را به شارژ متصل میکردند.
اینکار علاوه بر هزینه های اضافی مشکلات فراوانی داشت. به مرور زمان جای باطری لق و خراب میشد. و چون شارژکنها نمیتوانستند ولتاژ مناسب ورودی آن باطری را تشخیص دهند از عمر باطری کم میشد.
همچنین شارژرکنها قادر به تشخیص پر شدن باطری و قطع ولتاژ نمیشدند. همین امر موجب خرابی باتری و یا آتش سوزی میشد. در ادامهی مقاله تاریخچه پاوربانک به یکی شدن درگاه ها می پردازیم.
استفاده از درگاه شارژ یکسان در تمام گوشی ها
پیدایش و تاریخچه پاوربانک حدودا به 20 سال پیش باز میگردد. به مرور زمان شرکت های مطرح دنیا تصمیم گرفتند که درگاه شارژ گوشیهای خود را یکی نمایند. و از استاندارد میکرو USB رونمایی شد.
بجز شرکت اپل که تصمیم گرفت همان روال گذشتهی خود را پیش گرفته و شارژرهای مخصوص خود را به همراه گوشیها عرضه نماید.
هر چند بعدها یو اس بی تایپ سی به خاطر سرعت بیشتر جایگزین آن شد. ولی هنوز هم به خاطر کم کردن هزینهها در خیلی از گوشیهای رده پایین از این درگاه استفاده می شود.
با یکی شدن درگاه ها داشمندان به فکر ایجاد یک منبع تغذیه قابل حمل افتادند هر چند پاور بانکهای اولیه لایههای امنیتی نداشت. و خیلی ابتدایی بودند و حجم باطری آنها نیز کم بود.
با پیشرفت تکنولوژی و باتریهای لیتیوم یونی و لیتیوم پلیمیری حجم باطریها کاهش و ظرفیت آنها افزایش پیدا کرد و تاریخچه پاوربانک تکمیلتر شد. و در اکثر گوشیها باتریهایی با ظرفیت 5000 میلی امپر استفاده شد.
از طرفی نیز در راستای این پیشرفتها، گوشیهای هوشمند نیز پیشرفتهای زیادی داشتند. مانند دوربین های پنج گانه 108 مگاپیکسلی، پردازنده های بسیار قوی و اجرای بازیهای سنگین، صفحه نمایشهای بزرگتر و… باعث شد باز هم نیاز به یک پاوربانک همراه پیش از پیش احساس شود. همچنین شما می توانید از پاوربانک بجای UPS نیز استفاده کنید.
لایههای امنیتی در تاریخچه پاوربانک ها
کم کم پاوربانک هایی با لایه های امنیتی زیاد و ظرفیت بالا مانند پاور بانک 10000 شیائومی ،20000 شیائومی و… راهی بازار شدند.
که در طول روز کاربر را از همراه داشتن هر گونه شارژر بی نیاز میکرد.
امنیت این پاور بانک ها عبارتند از:
- محافظت در برابر جریان بالا
- قطع شارژ به هنگام بالا رفتن حرارت گوشی یا پاور بانک
- قطع شارژ به هنگام پر شدن باتری
- تشخیص ولتاژ ورودی مناسب هر موبایل یا لوازم جانبی
- و…
پیدایش پاوربانک خورشیدی در تاریخچه پاوربانک
در این میان پاور بانک های خورشیدی نیز به بازر آمدند. که شما را در طول سفر نیز، همراهی کرده و برای شارژ گوشی خود نیاز به برق شهری ندارید. کافیست آن را جلوی نور خورشید قرار دهید تا شارژ شود.
هر چند این تکنولوزی نیز نیاز به تکمیل شدن دارد و هنوز در ابتدای کار می باشد. اگر می خواهید پاوربانکی بخرید که تمام نیازهای شما را در طول روز برطرف سازد پیشنهاد ما مطالعه راهنمای خرید پاوربانک می باشد.