افزایش امنیت گوشی
افزایش امنیت گوشی یکی از مباحث داغ و جنجال برانگیز این روزهاست.
در دنیای امروزه امنیت مقولهی بسیار پیچیده و در عین حال بسیار ساده میباشد. پیچیده برای برنامه نویسان و ساده برای کاربرانی که از آنها استفاده مینمایند.
پیشرفت تکنولوژی همانطور که به ما در امور روزمره کمک شایانی میکند ممکن است به یک فاجعه تبدیل شود.
فردی که در حساب بانکیش یک عمر پس انداز خود را در آن نگه داشته است و به علت ناآگاهی تمامی پول خود را در عرض چند ثانیه از دست میدهد.
یا دختری که عکسهای خصوصی خود را در گوشی نگه میدارد و با یک اشتباه تمام عکس هایش سر از اینترنت در میاورد. و متاسفانه تمامی این مشکلات آخرش به یک چیز ختم میشود یعنی مرگ.
هر چقدر هم که برنامه نویسان ماهر باشند و باگهای نرم افزارها را رفع نمایند باز احتمال خطر هک وجود دارد. چون همیشه هکرها یک قدم جلوتر میباشند.
کمپانیهای زیادی مثل گوگل و اپل سعی بر این دارند تا با اپدیتهای امنیتی متعدد ماهانه و رفع باگها این مشکلات را برطرف نمایند. ولی در اینترنت چیزی به نام امنیتی صدرصدی وجود ندارد.
بالابردن و افزایش امنیت گوشی
اولین پیشنهاد ما برای بالا بردن امنیت گوشی تلفنتان این میباشد که هیچ یک از اطلاعات شخصی و خصوصی خود را در تلفن همراهتان نگهداری نکنید.
آنها را با یک کابل OTG به یک فلش انتقال دهید. و در یک حافظهی جداگانه در خانه نگه دارید.
دومین مرحله نصب نرم افزار از منابع معتبر هستند. برنامههای گوشی را فقط و فقط از منابع معتبر مثل گوگل پلی یا اپ استور دانلود یا بروزرسانی نمایید.
هر نرمافزاری را روی گوشی خودتان نصب نکنید.
نرم افزارهای زیادی در گوگلپلی هستند که آلوده می باشند. که خود گوگل نیز به علت تعداد زیاد برنامهها نمیتواند نظارت کافی بر روی آنها داشته باشد.
و بعد از مدتی میبینید برنامه ای که در گوگل پلی معتبر میباشد آلوده شناخته می شود و توسط خود گوگل حذف میشوند.
نحوه هک و افزایش امنیت گوشی
لازم نیست خود برنامه حتما آلوده یا مخرب باشد. هکر ها در اپلیکیشن های موبایل با ایجاد بک دور کاری میکنند که برنامه از نظر ویروس یا تروجان آلوده تشخیص داده نشوند. سپس با همان بک دور وارد گوشی شما شده و اطلاعاتتان را به سرقت میبرند.
هنگام نصب هر برنامه مجوز هایی برای آن اپلیکیشن درخواست میشود. ببینید آیا واقعا آن برنامه به مجوزی مانند دوربین و… نیاز دارد یا نه.
تا جایی که میتوانید مجوزهای برنامه ها را محدود نمایید.
مثلا نرم افزاری مثل فی-لتر-شک-ن را نصب مینمایید. این نرم افزار برای اجرا هیچ گونه نیازی به دوربین و اجازه دسترسی به فایلهای شخصی نیاز ندارد.
اما هنگام ورود به برنام متوجه میشوید که برنامه به اجبار کاربر را مجبور میکند دسترسی دوربین یا مکان و یا حافظه را بدهد. در صورت عدم ارائه مجوز دسترسی، برنامه پیغام دسترسی به حافظه را میخواهد و اجرا نمیشود. به این مدل اپلیکیشنها بیشتر از هر نرم افزار دیگری حساسیت نشان دهید و سریعا پاک نمایید.
گوشی چگونه هک می شود؟ افزایش امنیت گوشی
اپلیکیشن هایی مثل SPY HIDE در قالب یک نرم افزار مثلا موزیک طراحی میشوند. هنگام نصب هم برنامه موزیک را نصب مینماید. و هم در پس زمینه برنامه ی دیگری را با خود نصب میکند و
و اطلاعات زیر را در اختیار هکر قرار میدهد:
- تمامی پیام های ارسالی و دریافتی
- فایل های شخصی مانند عکس، فیلم، موزیک و…
- اطلاعات مرورگر مانند تمامی سایت هایی که بازدید نموده اید به همراه پسورد و یوزر نیم و…
- ادرس تمامی مکان هایی که رفته اید و یا در آنجا هستید
- اطلاعات تمامی مخاطبین
- ضبط و شنود مکالمات شما
- امکان فیلم برداری و عکاسی بدون اطلاع کاربر از محیط
- تماس با گوشی شما از راه دور با اشخاص دیگر بدون نمایش
- و…
ترسناک است نه؟ به همین دلیل است که مراکز حساس اجازه نمیدهند کارمندانشان گوشی هوشمند خود را سرکار ببرند. با کمی دقت میتوانید امنیت گوشی خود را افزایش دهید.
در تصویر زیر محیط دسترسی اپلیکیشن جاسوسی SPY HIDE را نیز میتوانید ببینید.
هک گوشی با عنوان نرم افزار کنترل فرزندان
به هیچ وجه گول نرم افزارهای کنترل فرزندان را نخورید و هرگز آنها را نصب ننمایید. چون اغلب این نرم افزارها تمامی اطلاعات را به سرورهای خاصی ارسال میکنند و تمامی دسترسیهای بالا را به هکرها میدهند. و از آنجا که نسخه ی دیگر نیز در گوشی والدین جهت کنترل فرزندان نصب می شود اطلاعات والدین نیز به سرقت می رود.
حتما تا به حال نرم افزارهای زیادی در تلگرام یا سایر شبکههای اجتماعی را دیدهاید. که با عنوانهای جذاب سعی بر ترغیب شما جهت نصب نرم افزار را دارند. هرگز فریب آنها را نخورید و به هیچ وجه اپلیکیشنها را نصب ننمایید.
روی هیچ یک از لینکهای ارسالی که در شبکههای اجتماعی یا اس ام اس یا ایمیل ارسال میشود کلیک ننمایید.
نحوه شناسایی و حذف بدافزارها
برای افزایش امنیت گوشی خود هر یک هفته یکبار به تنظیمات گوشی > قسمت برنامهها رفته > و تمامی اپلیکیشنهای نصب گردیده توسط کاربر را کنترل نمایید.
خیلی از اپلیکیشنهای مخرب، شبیه نرم افزارهای سیستمی طراحی شدهاند.
تا متوجه نصب آنها نشوید. مانند آیکون چرخ دنده که نام آن google service یا شبیه آنها نوشته شده است. پس ساده از کنار همچین نرم افزارهایی که به خیال خودتان متعلق به خود گوشی میباشد نگذرید.
در اندروید ورژنهای بالا در داخل تنظیمات اپلیکیشنها منابعی که نرم افزار از آن نصب یا بروز رسانی گردیده است ذکر میشود.
به راحتی میتوانید نرم افزارهایی که از گوگل پلی نصب گردیده اند را شناسایی کنید. و باقی بد افزار ها را حذف نصب نمایید.
بارها شنیده ایم که خیلی از کاربران گفته اند که ” مگه من چه چیزی دارم که بخوان هک کنن یا چه ادم مهمی هستم که بخوان هکم کنن” دقیقا هکرها دنبال همچین افرادی هستند. تا با به دام انداختن آنها شروع به اخاذی نمایند.
و ای کاش با کمی پول بیخیال شما شوند. ولی این تازه شروع ماجراست. پرداخت اولین مبلغ درخواستی جواب مثبتی است برای هکرها.
نه تنها پس از گرفتن پول رهایتان نمیکنند. بلکه دوباره درخواست پول بیشتری مینمایند. و ای کاش به همین درخواست پول ختم شود. بعد از آنکه پول را گرفتند درخواست های شرم آور دیگری از شما میکنند.
و آخر سر نیز کار خودشان را انجام میهند و اطلاعاتتان سر از اینترنت در میآورد.
نصب آنتی ویروس معتبر و بروز
همیشه یک آنتی ویروس معتبر را روی گوشی خود نصب نمایید. و آن را همیشه بروز نگه دارید. پیشنهاد ما آنتی ویروس nod32 مخصوص موبایل میباشد. هر چند فقط به نصب یک انتی ویروس اکتفا نکنید. و تمامی موارد ذکر گردیده در این مقاله را رعایت نمایید.
بهترین راه حل اخاذی چیست؟
بدون اینکه به هکر پاسخی دهید آن را در بلاتکلیفی نگه دارید و سریعا به مراکز پلیس فتا مراجعه نمایید.
همچنین کارشناسان محصول آنلاین به صورت شبانهروزی، برای هرگونه راهنمایی یا سوال در مورد افزایش امنیت گوشی، در خدمت شما کاربران عزیز میباشند.
نکته:
- به هیچ عنوان از نرم افزار های کنترل فرزندان استفاده نکنید. حتی برخی از آنها طبق بررسیهایی که انجام شد. متاسفانه دارای مجوز میباشند.
- لطفا به فکر امنیت خود و فرزندانتان باشید.
- در صورت اسرار به کنترل فرزندان خود میتوانید از سرویس کودک یا نوجوان ایرانسل استفاده نمایید.